Mezoterapi Nedir Mezoterapi; ağrı veya hastalıkları, vücutta bulundukları yere lokal olarak uygulanan mikro enjeksiyonlar yoluyla kontrol altına alan ya da tedavi eden bir tıbbi uygulamadır. Latince "meso=orta" ve "terapi=tedavi" kelimelerinden meydana gelmiş olup "orta deri tedavisi" anlamındadır.

Ağız yoluyla ya da kas veya damar içine yapılan enjeksiyonlar yoluyla alınan ilaçların aldığınız miktarlarının tümü ilgili hedef organa kadar ulaşamamaktadır. Çünkü ilaçların emilimi sırasında bir kısmi emilmeden parçalanarak atılır. Bu yüzden alınan ilacın etkisi sinirli kalmaktadır. Ayrıca sistemik yolla alınan ilaçlar kan yoluyla tüm vücuda yayılabildiği için hastalıkla ilgisi olmayan ancak o ilaçtan etkilenebilen diğer organ ya da dokularımızı da etkileyecektir ve istenmeyen yan etkiler oluşabilecektir.

Mezoterapi ise sadece sorunlu bölgeye küçük miktarlarda yapılan mikroenjeksiyonlarla , hiç bir istenmeyen yan etkiye neden olmaksızın problemi çözecektir. Mezoterapi, çok ince ve kısa iğne uçları ( 4 – 6mmlik 29 – 30g iğneler ) kullanılmak suretiyle uygulanan bir yöntemdir. Hissedilen ağrı iğnelerin boyutlarıyla paralel olarak oldukça azdır. Bununla birlikte uygulama sahası dezenfekte edildikten sonra lokal anestezik spreyler aracılığı ile uyuşturularak tüm hissin kaybolması da sağlanabilir. Mezoterapide ilaçların buradan emilimi çok az olduğu için sistemik dolaşıma ilaç geçisi de yok denecek kadar azdır. yapılan enjeksiyon sayısı; hastaya, hastalığa ve enjeksiyonun yapılacağı bölgenin anatomisine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde kullanılan mezoterapi teknik olarak, dolaşım düzenleyici, yağ eritici ve yağ taşıyıcı ilaçlarla belirli vitaminlerin bir karışım halinde cilt altına, mezoderme çok ince iğnelerle verilmesidir.

Sellülitli alanda kan akımının ve lenfatik dolaşımın düzenlenmesiyle, yağ depozitleri çözülür, yağ hücreleri yağlarını yakmaya başlar ve sertleşmiş bağ dokusu düzelir.

Hangi Hastalıkların Tedavisinde Mezaterapı Kullanılır Mezoterapi sıklıkla artirit gibi tüm eklem hastalıklarında, boyun ve bel fıtığı ağrıları, syatalji ve brakialji, migren ve adet ağrıları, spor travmaları, varis, lenfödem ve flebit gibi bazı damar hastalıkları, ayrıca estetik amaçlı olarak sellülit basta olmak üzere, vasküler lekeler, çeşitli cilt problemleri, cilt yaslanmasını ve saç dökülmesini engellemek amacıyla yaygın olarak basarili bir şekilde kullanılmaktadır.

Hangi Durumlarda Uygulanır?

Mezoterapi estetik Kulanımları Sellülit Saç Dökülmesi Ergenlik ve Hamilelikte Oluşan Çatlaklar Yüz Gençleştirme Yara İzleri, (skatrisler)

Mezoterapinin Diğer Kulanım Alanları Romatoloji Dolaşım Problemleri (varis, varis ülserleri) Migren Spor Hekimliği

Mezoterapi seans aralıkları minimum 1 hafta olmalıdır. Bir seansta enjekte edilen ilaç dozu 10 cc yi aşmamalıdır. Mezoterapide ortaya çıkan yan etkiler genellikle seans aralığı ya da dozaja dikkat edilmedi ise görülmektedir.

Mezoterapinin Uygulanmaması Gereken Durumlar Kalp Yetmezliği Diyabet (Şeker Hastalığı) Böbrek Rahatsızlıklarında Antikuagülan Tedavi Altındaki Hastalarda

Selülite etkisi nasıl oluyor? Bölgesel kan akımını ve lenf akımını arttırır.

Enjekte edilen ilaç kokteyli sayesinde, orta derinin üzerine hapsolmuş ve vücut tarafından kullanılamayan yağ hücreleri, serbestleşip dolaşıma katılır.

Portakal kabuğu görüntüsünden sorumlu olan fibröz sert bağların kopmasına neden olur.

Lenfatik drenajı arttırır.

Sadece bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde mi kullanılıyor? Çeşitli deri hastalıklarından, dolaşım bozukluklarına, kas ve eklem ağrı tedavilerinden, saç dökülmesine ve alerjik hastalıklara, kadar pek çok alanda uygulanabiliyor.

Selülitin olduğu her bölgeye uygulanabiliyor mu? Bel, basen, kalça, üst – iç bacak, diz, karın, omuz ve kol gibi yağ dokusunun aşırı toplandığı tüm bölgelerde uygulanabilir.

Mezoterapi nasıl uygulanıyor? Teknik olarak cildin orta tabakasına, 1- 2 cm. aralıklarla ve 4- 6 mm’ lik özel iğnelerle yağ yakıcı, Su atıcı ve bağ dokusunu kuvvetlendirici bitkisel ilaç karışımı enjekte edilir.

Seanslar uzun mu? Bir seans 10- 15 Dakika sürüyor. Seans araları genellikle 3- 7 Gün civarındadır.

Kaç seans uygulanıyor? Seans sayısı hastanın yağlanma şekli ve selülit tipine göre farklılık gösterse de ortalama 6-12 seans uygulanan Mezoterapi tedavisiyle 1 aylık sürede yaklaşık 1-2 beden incelme hedeflenir. Eğer hasta diyet ile bunu korursa sonuçlar kalıcıdır. Mezoterapi, karın, bel, kol ve bacaktaki bölgesel yağlanmaların giderilmesinde liposuctiona alternatif bir tedavidir. Diyetinize dikkat eder ve egzersiz yaparsanız, tekrarlama ihtimalini azaltırsınız

Yan etkisi var mı? Mezoterapini uygulama tedavilerinde bildirilmiş önemli yan etkisi yok.

Uygulama ağrılı oluyor mu? İğneler ince uçlu olduğu için önemli acı hissedilmez.

Mezoterapinin avantajları neler? Lokal/bölgesel uygulanıyor olması, sistematik yan etki azlığı, ilacın aktif bio–yararlanımı nedeniyle ufak dozlarda verilmesi uygulamanın avantajlarındandır.

Yüz mezoterapisi (Mezolift) nedir? Yüz mezoterapisinde yüz cildeki yaşlanma belirtilerinin (kırışıklık, cansızlık, lekelenmeler) ortadan kaldırılması hedeflenir. Burada kullanılan ilaçlar vitamin, Mineral ve DNA sentezine katılan aktif Maddelerden oluşur. Bu ilaçların cilt metabolizmasına katılmasıyla hücre yenilenmesi ve kollajen sentezi uyarılır. Böylece ortaya daha Canlı, parlak, gergin kırışıklıkları hafifletmiş bir cilt ortaya çıkar.

Botox ve dolgu, kimyasal peeling uygulamalarına çok uygun bir destek tedavisidir.

Haftada bir kez yapılan toplam 5 seans genellikle yeterli olur. 6 ayda bir tek seans uygulamayla kalıcılık korunur.

Sonuç Fransa' da ortalama 15.000 doktor, Günde 60.000 den fazla hastayı mezoterapi yöntemi ile tedavi etmektedir. Uluslararası Mezoterapi Derneğine üye olan Avrupa, Afrika ve Güney Amerika'da 14 ülkede yöntem başarı ile uygulanmaktadır.

Mezoterapi, etkinliği bütün dünyada kanıtlanmış bir geleneksel tıp yöntemidir. Bir çok ülkede uygulanıyor olması, her gün binlerce doktorun hastalarına uygulaması, yararlı bir yöntem olduğunun en güçlü kanıtıdır. Hasta ile hekim arasında etkin bir dialoğun olması sonuçların biran önce ve en iyi şekilde elde edilmesi için gereklidir. Ancak mezoterapiden, her zaman çok kısa sürelerde sonuç alıp, mucize bir düzelme de beklenmemelidir.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.