Seo uyumlu makale nasıl yazılır sorusuna internette cevaplar bulunmaktadır. Bu soruya kendi yöntemlerimi ve internette yazılan teknikleri katarak  yazmaya çalışıcağım.

Seo uyumlu makale yani içerik hazırlama on page seokriterlerinde oldukça önemli bir yer tutar. İçerik arama motoru  optimizasyonu konusunda google algoritma güncellemelerinden önce pek önemli olmasa da artık backlink kadar önem taşımaktadır. İçeriğinizin özgünlüğü ve içeriğe göre ziyaretçi davranışı sitenizin genel seo kriterlerini büyük ölçüde etkilemektedir.

Ziyaretçileriniz içeriğe göre hareket ederler ve arama motorlarıda bu davranışları inceleyerek sitenize değer biçer.Makalelerinizin üst sıralarda çıkması  ama okunmadan kapatılması çok olumsuz sonuçları size getirecektir. Bu olumsuz sonuçlar arasında, alexa sıralamanız istediğiniz gibi yükselmeyecek, ziyaretçilerinizin  hemen çıkma oranı artacak, ortalama ziyaret süresi oldukça düşecektir. Ortalama ziyaret süresi sitenizin yaklaşık olarak 6 dakikanın aşağısına inmemelidir. Bunun gibi kriterler sıralamada oldukça önemli bir yere sahiptir.  Örneğin hemen çıkma oranı yüksek olan sitenizin bütün içeriği özgün, özenle yazılmış olsada bu oran yüksek olduğunda sıralamada gerilemeye gideceksiniz.

Seo uyumlu makale yazımı kolay bir işlem değildir. Makalede genel olarak internette dolanan kodlama, yazım teknikleri yerine ziyaretçilerinizin sitede tutulması için gereken süreyi arttırmak için kendiniz çalışmalar yürütmelisiniz. Bunu yaparkende ziyaretçilerinize boş bir içerik değil zengin içerik sunmanız gerekmektedir.Seo tekniklerinde en büyük silah olarak içeriği düşünebilirsiniz.

Seo Uyumlu Makale Yazımı

Makalalerinizin uzunluğu  ve kısalığıda oldukça önemlidir. Makaleleriniz en az 300 kelime olmalıdır. Gerçek anlamda bir makale yazmak ve kullanıcıyı sıkmadan bilgilendirmek istiyorsanız 500  kelimenin altına düşmememiz gerekmektedir. Yazınızı uzun tutmak adınada kısır döngüye düşerek yazdıklarınızı tekrarlamakta mantıklı bir seçenek değildir. Google sizin içeriklerinizi analiz ederken makalelerinizde bulunan eşanlamlı, yan anlamlı kelimeleri dâhi kontrol etmektedir. Bol zengin içerikli kelime haznesi fazla  yazılar daha avantajlıdır. Hasbelkader içeriklerin önemi pek yoktur. Sıradan bir grup programcının makale özgünleştirme adına yaptıkları programları düşünürseniz google gibi devasa bir şirketin içeriklerinizi çok daha iyi bir düzeyde analiz edeceğini düşünmek hayal ürünü değildir. Yapay zeka konusunu araştırmanızı tavsiye etmekteyim. http://tr.wikipedia.org/wiki/Yapay_zek%C3%A2

Seo uyumlu makale yazarken dikkat edilecekler ;

  • Konunuzun başlığını içerikle alakalı HX etiketleri içerisinde belirtin
  • Makalenizin ilk paragrafında anahtar kelimenizi  1-2 defa geçirin.
  • Makalenizi özgün görsel materyaller kullanarak destekleyin.
  • İmla kurallarına ve yazım hatalarınıza dikkat edin.
  • Makalenizde anahtar kelimelerinizi ve belirli kelimeleri strong, i gibi etiketlerle belirtin.
  • Aynı şeyleri tekrarlamayın.
  • WordPress harici başka bir sistemde makale yazıyorsanız mutlaka makale sonunda html kodlarını kontrol ve optimize edin.

gibi bilindik maddeler yer almaktadır. Zaten iyi bir yazım kabiliyeti olan editör tarafından yazılan makaleye hiç bir seo tekniği uygulamasanız dahi sıradan yazılmış bir yazıdan değeri daha yüksek olacaktır. Buradaki püf nokta iyi bir kaleme sahip olmaktır.

Ekleme : Yazıyı belirli bir kesime hitap eden kişiler için hazırlamıştım ama çok farklı sorularda geliyor.Bunun için içeriği komple değiştirmeyi düşünüyorum. Seo konusunda bilgisi olmayan kişilerin en sık yaptığı hatanın başında yanlış başlık kullanımı geliyor. Konunuzla alakalı başlık atmak size her zaman avantaj sağlayacaktır. Örneğin bir Sultanahmet’i anlatan bir içerik yayınladınız ve başlığını da büyük ihtimal Sultanahmet yapacaksınız ve beklediğiniz geri dönüşü almayacaksınız. Sizin hedeflediğiniz kesim internette Sultanahmeti nasıl ve neden aratacak ilk olarak bu sorunun cevabını bilmeniz gerekiyor. Diyelim ki turistlik gezi ve bilgi için aratıyorlar o zaman başlığı şöyle yapabiliriz; Sultanahmet Meydanı Gezisi ve Resimleri olabilir. Bunun farklı bir çok versiyonunu oluşturabiliriz.

Yazdığınız içeriklerin/makalelerin seo uyumlu olup olmadığını analizlerini kendi kriterlerine göre yapan wordpress eklentileri mevcuttur.Eklentilerin yanı sırada içerik, anahtar kelime analizi yapan web siteleri bulunmaktadır. Bunlara iyi bir örnek olarak google webmaster tools‘ta laboratuvar altında yer alan içerik anahtar kelimeleri bölümüne bakabilirsiniz.

Web sitesinin genel bütün işlerini Türkiye’de tek bir kişi yapmaktadır. Sosyal medya olaylarını, içeriklerini, kodlamasını, arama motoru optimizasyonunu bir kişinin yapması için gece gündüz çalışmasıyle bile oldukça zaman alacaktır. Bu yüzden hepsinden biraz yaparım mantığına gidilir. Hepsinin yapılma mantığında ise içerikten taviz verilir, sosyal medyada sadece twitter ve facebooktan birer sayfa açılır, backlinklere yüklenme yapılır. Bu kısa vadede yarar sağlasa da aşağıda saydığım kriterleri düşürdüğünden uzun vadede paranızın gitmesi ve sonucun hüsran olması demektir. Çok ileri düzeyde seo altyapısına sahip site kurabilirsiniz ama içerikten yoksun olması yaptığınız işin hiç olması anlamını taşır. Hedeflediğiniz başarıya ulaşmak için herkezin uzman olduğu konularda çalışması gerekmektedir. İçeriklerinizin için yazma kabiliyeti yüksek editörler ile çalışmanız şarttır.

Makale yazmak yani sitenize içerik üretmek ciddi  zaman alan ve uzmanlık isteyen bir alandır. Makale yazmak konusunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız bol bol kitap okumalı, kendinizi geliştirmeli ve bol pratik yapmalısınız. Gerekli önemi ve özeni gösterdiğiniz takdirde beklediğiniz sonuçlara zamanla ulaşacaksınız.  Makale yazımı konusunda da bir içerik hazırlamayı düşünüyorum. Sizlerin de bu konu hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum…

 

Kaynak : http://tolgaayric.com/seo-uyumlu-makale-nasil-yazilir/

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.