Uzmanlar, yıllar süren çalışmalar sonucunda entellektüel yetenekleri geliştirmenin yöntemlerini ortaya çıkardı.
İHA muhabirinin www.hekimce.com sitesinden derlediği bilgilere göre, Boston Tufts Üniversitesi'nden bir grup bilim adamı, beyinden daha iyi yararlanmanın 7 yolunu şöyle açıkladı:
Zihin jimnastiğini öğrenin: Regensburg Üniversitesi'nde araştırmayı yöneten Dr. Arne May, Günde 60 saniye zihin jimnastiği yapıldığında beyin gücünün arttığını söyledi.
Daha fazla demir alın: King's College Beslenme Bölümü'nden Dr. Michael Nelson, 140 öğrenci üzerinde yaptığı araştırmada, diyetlerinde zengin demir olan öğrencilerin IQ'sunun daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı.
Kahvaltıyı ihmal etmeyin: 500 öğrenci üzerinde yapılan bir araştırmada da, kahvaltılarında Tahıl türü yiyecekler veya yumurta ve peynir olan öğrencilerin sabah yapılan sınavlarda hiç kahvaltı yapmayanlara göre daha yüksek not aldıkları görüldü.
Egzersiz yapın: Exeter Üniversitesi Sağlık Eğitimi Bölümü'nden Angela Balding; bin 400 öğrenci üzerinde yaptığı araştırmada, fiziksel etkinlikte bulunan öğrencilerin akademik başarılarının arttığını belirtti. Egzersiz yapıldığında beyine daha fazla Oksijen gittiğini, böylece beyin algılamasının ve öğrenme fonksiyonlarının da arttığını söyledi.
Hoşunuza giden yiyecekler yiyin: Florida Üniversitesi'nden Profesör David Figlio'nun yönettiği bir araştırmada, öğle yemeklerinde sevdiği şeyleri (çikolatalı içecekler, bisküvi, pizza gibi) yiyen öğrencilerin sınavlarda yüksek performans gösterdiği ortaya çıktı.
Çilek ve yaban mersini (çay üzümü) yiyin: Boston Tufts Üniversitesi'ndeki bilim adamları yaptıkları son araştırmalarda, çay üzümünün zengin antioksidan (oksit giderici) içerdiği için en büyük beyin gıdası olduğunu buldu. Başka bir araştırmada, Maryland Üniversitesi'nden Nörolog Profesör Bernard Rabin, çileğin dondurulmuş haliyle insanlarda beyin fonksiyonlarını arttırdığını söyledi.
Brokoli yiyin: Londra King's College'de bilim adamları; patates, portakal, elma ve turpun anti-asetilkolinesteraz (sinir uçlarında ve kanda bulunan, hidroliz ve asetilkolini destekleyen bir çeşit enzim) içerdiğini ama brokolinin çok daha fazla içerdiğini tespit etti. İHA