Gebelik döneminizde egzersiz yapmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalı, onun tavsiyelerini göz önünde bulundurarak programa uymalısınız. Daha önceden doğum yapan, düşük yapan bayanların bu durumları doktorlarına bildirmesi önemlidir.
Egzersiz yaptığınız dönemde beslenmenize de çok dikkat etmeniz gerekiyor. Anne karnındaki bebeğin gelişimi için tüm besin Maddelerini yeterli miktarlarda düzenli bir şekilde tüketmelisiniz. Beslenme konusunda doktorunuzdan tavsiye alırsanız daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.
Gebelik döneminde egzersiz yaparken çok ağır sporlar yapmamaya özen göstermelisiniz. Özellikle gebeliğinizin ilk 3 ayında, düşük riski taşıdığınız için olabildiğince hafif egzersizlerle formda kalabilirsiniz. Aynı şekilde gebeliğinizin son ayları da doğuma yaklaştığınız için önemli olacağından, herhangi bir tehlikeli duruma düşmemek için egzersizlerinizi hafif yapın.
Egzersizler sırasında mevsime uygun kıyafetler seçerseniz, mevsimler hastalıklara yakalanmaktan kaçabilirsiniz. Aynı şekilde rahatlığı açısından da rahat elbiseler giymek önemlidir.
Egzersizler sırasında vücut ısısı yükseleceği için anne adaylarının bu konuya dikkat edip, vücut ısılarını 38 derecenin üzerine çıkarmamalılardır.
Egzersiz sırasında nefes probleminiz oluyorsa, kesik kesik nefes almaya başlıyorsanız, sağlığınız ve bebeğinizin sağlığı açısında egzersizi kesmelisiniz.
Nabzınız 140'ı geçmemelidir. Egzersizler arasında dinlenip nabzının normale dönmesini bekleyebilirsiniz.
Egzersizlere başlamadan önce ısınma hareketleri yapabilir, yürüyüş yapabilirsiniz. Bu sayede yapacağınız spora ısınmış bir şekilde başlayacağınız için bir sonraki Gün eklemlerinizde ağrılar oluşmayacaktır.
Egzersizlerinize bir anda başlamayacağınız gibi bir anda da son vermemelisiniz. Isınma hareketleriyle yaptığınız egzersizi bitirebilirsiniz. Bunun için yürüyüşü tercih etmeniz aynı zamanda nefesinizin eski haline dönmesi için yararlı olacaktır.
Gebelik dönemindeki egzersizlerde yatay pozisyondan ayağa kalkma anlarınızda oldukça yavaş hareket etmelisiniz. Ani kalkışlarda baş dönmesine bağlı düşme, bayılma gibi durumlar söz konusu olabileceği için bebeğiniz için zararlıdır.