Gebelik döneminde yapacağınız egzersizler sayesinde bebeğinizin sağlığını koruyabilir, aynı zamanda kendinizi de formda tutabilirsiniz. Hamilelik döneminde alınan aşırı kilolar vücutta yağlanmaya neden olacağından bebeğin sağlığı açısından zararlıdır. Gebelik döneminin yanı sıra doğum da oldukça vücudu yoran işlemler olduğu için, gebelikte yapacağınız egzersizlerle vücudunuzu zinde tutabilirsiniz. Yapacağınız basit gevşeme hareketleri sayesinde spor yapmış olacaksınız. Aynı zamanda gebelik döneminin yarattığı stresi, spor yaparak gidermeniz mümkündür.

Gebelikte yapacağınız egzersizler sayesinde gebeliğe bağlı gelişen duruş bozuklukları giderilmiş olur. Spor yaparak normal doğumu kolaylaştırabilirsiniz. Doğum sonrasında vücuttaki deformasyonların en az şekilde oluşumunu sağlar. Aynı zamanda ruh sağlığınızı olumlu yönde etkileyerek kendinizi mutlu hissetmenizi sağlar.

Gebelik süresi boyunca ağır spor yapmak, ağır işlerde çalışmak ve yorucu egzersizler düşüğe yol açabileceği için bunlardan kaçınmanız gerekiyor. Özellikle hamileliğinizin ilk 3 ayı düşük riskinin en fazla olduğu dönem olduğu için bu dönemde çok hafif sporlar tercih edebilirsiniz.

Yürüme:

Yürüyüş yapmak vücudun kaslarını harekete geçiren en güzel ve en basit sporların başında gelir. Her Gün düzenli olarak yarım Saat yürüyen insanlarda strese bağlı problemler yarıya inerken, vücutları da formda kalmaktadır. Temiz Havada yapacağınız yarım Saatlik yürüyüşler, bebeğinizin sağlığı için de önemlidir.

Yüzme:

Gebelik döneminde yüzmek bebeğinizin sağlığı için çok önemlidir. Günümüzde fiziksel fonksiyon bozukluklarına bağlı gelişen hastalıkların tedavisinde yüzme tavsiye edilir. Yüzme sayesinde vücudunuz gevşer, Suyun etkisiyle rahatlama yaşarsınız. Ancak çok hızlı yüzmeniz, ağır tempoda ve tekniklerde yüzmeniz bebeğiniz için zararlı olacaktır.

Gevşeme hareketleri:

Gebelik döneminde evinizde kendi kendinize basitçe uygulayabileceğiniz gevşeme hareketleri sayesinde günlük spor ihtiyacınızı gidermiş olacaksınız. Ellerinizi yukarıda birleştirerek gerilebilir, ayaklarınızı bileklerinizden tutarak kalçanıza doğru esnetebilirsiniz. Çok fazla ani şekilde eğilip kalkmaktan kaçınmalısınız.(MS)

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.