Aranız iyi olabilir, iyi anlaşıyor olabilirsiniz. Ancak bu, ilişkinizin yolunda gittiğine işaret demek değildir. Bu yüzden öncelikle onunla konuşmak istediğinizi açıklayın ve ondan müsait bir an rica edin. Oturup konuşmaya başladığınızda yalan söylemeden ona bahane üretmeden gerçekten neler hissettiğinizi anlatın. Başlarda hayal kırıklığına uğradığını görebilir ya da fark edebilirsiniz ancak içinizdekileri en iyi bu şekilde ona karşı dürüst davranarak anlatabilirsiniz. Siz onunla bu konuları konuşurken hayal kırıklığına uğradığı için size sinirlenip kavga çıkarabilir ya da ağlamaya başlayabilir. Bu gibi travmatik durumlara karşı her zaman hazır olmalısınız. Onun içinde neler hissettiği sizin kararınızı değiştirmemelidir.
Mantıklı cümleler kurmalısınız!
Onunla neden ayrılmak istediğinizi lafı dolandırmadan gerçek sebeplere yönelerek anlatmalısınız. Genelde insanlar ayrılık kararlarını açıklarken başka bahaneler üreterek karşısındaki kişiyi üzmemek adına konuşmalar yaparlar. Ancak bu durumlarda karşı taraf daha da üzülerek hayal kırıklığına uğrar çünkü hiç bir zaman asıl nedeni bilemez. Eğer ondan soğuduysanız, artık sizi heyecanlandırmıyorsa bunu ona aynen bu şekilde aktarmalısınız.
Evi değiştirin!
Ayrılık kararınızı aktardıktan sonra ayrılacaksınız ancak kendinizi suçlu hissetmekten kaçamayabilirsiniz. Bunun önüne geçebilmeniz adına ona ait göz önünde bulunan her şeyi yok etmeniz gerekecektir. Onunla birlikte aldığınız şeyleri kaldırıp, ona ait eşyaları da yok etmelisiniz. Kalbinizden çıkarmadıkça izlerini silmek mantıklı değildir ancak bu gibi eşyalar ne kadar göz önünde olursa aklınızdan da o kadar zor çıkar.
Arkadaşlarınızı düzenleyin!
Bir ilişkiyi sonlandırmak demek aynı zamanda ortak arkadaşlarla ilişkiyi de bitirmek anlamına gelebilir. Birlikteyken görüştüğünüz ortak kişileri hayatınızdan çıkarabilir, yerine yeni kişilerle tanışabilirsiniz. Ortak arkadaşlarınızdan sizi savunmalarını onunla görüşmemelerini talep etmeyin. Bazen ortak arkadaşlar canınızı yakabilir bu yüzden arkadaş çevrenizi değiştirerek bu durumdan kurtulabilirsiniz.
Bekârlığın tadını çıkarın!
Ayrılığın vermiş olduğu stresle sonradan üzüleceğiniz hareketler yapmayın. Ancak ilişkiniz varken yapamadığınız birçok şeyi yapma fırsatınız artık var. Tadını çıkarın, hobiler edinin, sinemaya gidin, yeni arkadaşlar edinin. Dışarda hayat olduğunu unutmayın. Düzenli uyku saatlerinde uyuyarak sabahları erken kalkıp Günü değerlendirebilirsiniz. Bir işiniz yoksa işe girerek kafanızın dağılmasını sağlayabilirsiniz. Elinize bir Kamera alıp sokaklarda dolaşarak fotoğraf çekip onları internette yayınlayabilirsiniz. Kendinize buna benzer uğraşlar edinerek hayatı kolaylaştırabilirsiniz.
Çocuk varsa dikkat!
Ayrılıklarda en çok hasarı çocuklar alır. Ortada kalmışlık hissi yaşayabilirler. Eğer çocuk küçük yaşlardaysa bu gibi şeyleri hissetmeyecektir. Ancak çocuk konusunda duyarlı olmalı, karşınızdaki kişiyle mantık çerçevesinde konuşup anlaşmalısınız. İkinizin çocuğu olduğunu unutmadan, onu babasına göstermekten kaçınmamalı ya da annesiyle görüşmesini engellememelisiniz. Ayrıca çocuğunuzun önünde kavga ederek onun ileriki yaşamını riske atabilirsiniz. O yüzden onun yanındayken onu strese sokacak davranışlardan kaçınmalı, kavgalardan uzak durmalısınız.(MS)