Merhaba arkadaşlar.
Siz bu yazıyı okurken Android Studio 0.4 versiyonu çıkmış ve android developerların gönlündekı yerini çoktaaaan almış olacak.

Bugüne kadar yazmış olduğumuz Android Applicationlarımızı hep Eclipse üzerine android sdk’yı entegre ederek oluşturduk. Eclipse, bır çok programlama ortamını kendi bünyesine kurmamızı sağlayan bir IDE olmasından dolayı hepimiz java, python, php tecrübelerimizde mutlaka bir şekilde Eclipse ile ‘uğraştık’ . UĞRAŞTIK dıyorum çünkü Eclipse denilen zat-ı muhterem, bizi yeri geldiği zaman SDK’yı bir anda silmesiyle yeri geldiği zaman Android.R dosyalarını oluşturmamasıyla ve bunun gibi olağan dışı hatalarıyla epeyce uğraştırdı.

Android Studio ise; hatalardan biraz daha arındırılmış, alt yapısı güçlendirilmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Henüz beta sürümünde olmasına rağmen Eclipse’e göre daha rahat olan bu yeni platformun en büyük avantajı ise sadece Android programlama için kullanılacak olması. Böylece farklı SDK’lardan kaynaklanan hatalardan kurtulmuş oluyorsunuz.

Kısaca tanıtımını yaptıktan sonra:

http://developer.android.com/sdk/installing/studio.html linkinden Android Studio’yu indiriyoruz.Ekran Resmi 2014-04-14 16.57.40

İşletim sistemi seçeneğimize göre bize verilen linkten Android SDK yı indirdikten sonra, kuruluma gerek kalmadan çift tıklayarak Android Stuido yu açıyoruz.

Ekran Resmi 2014-04-14 17.00.31

 

İşte bizi karşılayan ilk ekranımız.

Ekran Resmi 2014-04-14 17.00.43

Yeni bir proje oluşturarak başlayalım.

Ekran Resmi 2014-04-14 17.01.28

 

Projemizi oluştururken SDK versiyonunu minimum 13 olarak seçtim. Bunun sebebi, projeme swip özelliği eklemek istiyorum fakat, 13. sdk dan önceki sürümler bunu maalesef desteklemiyor. Projeyi oluşturduktan sonra gerekli kütüphaneleri ekleyerek eski versiyonlarda da çalışır hale getirebiliyoruz. Fakat ilk oluştururken bu şekilde oluşturmak zorundayız.

Ekran Resmi 2014-04-14 17.02.05

Additional Features’ta Swipe Views’ı seçersek eğer, projelerimizi sağa-sola kaydırılabilir slider şeklinde oluşturabiliriz.

Şimdilik android studio kurulumu ve ilk proje oluşturmakla yetinelim ve bir sonraki yazımız için hazırlıklara başlayalım…

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere =)

 

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.