kadın-erkek eşitliği konusu çeşitli platformlarda tartışılmaya devam ededursun, iki cinsin de vücut ve organ yapılarıyla ilgili gerçekleştirilen bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya koydu. Buna göre, erkekler kadınlara göre daha ‘su’lu ve ‘kan’lı. Erkek, boyda, kiloda ve el uzunluğunda kadına fark atarken, hayat süresi açısından ise kadına oranda da ‘kısa ömürlü’.

Erkeğin beyni yüzde 14 oranında daha ağır. Erkeğin kalbi de daha büyük ancak, hızı yavaş. Erkeğin kalbi Dakikada ortalama 72 kez çarparken, bu rakam kadınlarda 80. Erkeklerde 4.5 Litre kana karşılık, kadınlarda ise 3.6 litre kan bulunuyor.

İHA muhabirinin derlediği bilgilere göre, erkek vücudunun yüzde 60-70’i sudan ibaret iken, kadınlarda ise bu oran yüzde 50-60 arasında. Erkekler hareketsiz vaziyette, vücudun metrekaresi başına ortalama 39.5 kalori, kadınlar ise 37 kalori yakıyor. Erkeğin günlük kalori ihtiyacı 2 bin 700, kadınınki ise 2 bin.

Erkeklerde, kadınlarınkinin yarısı kadar yağ dokusu var. Kadınlarda yağ dokusu vücudun yüzde 27’sini, erkeklerde yüzde 15’ini oluşturuyor. Kadın vücudunda erkeklerden 3.5 kg daha fazla yağ bulunuyor. Erkekler, hayatları boyunca ortalama olarak kadınlardan 40 Gün daha az hastalanıyor. Erkeklerin toplam 1.8 metrekare, kadınların 1.6 metrekare derileri var. Her 105 erkek çocuğa karşı 100 kız çocuk doğuyor. Erkek beyni yüzde 14 oranında daha ağır. Buna karşılık kadınların iki beyin yarım küresindeki iletişim daha iyi olup, beyin kan dolaşımı da daha Sağlıklı.

KADININ CİLDİ DAHA ERKEN KIRIŞIYOR
Erkek elinin ortalama uzunluğu 19.7 santimken, kadın eli ise 17.3 santimetre. Erkekler ileri yaşlara kadar, kadınlar ise menopoza kadar (yaklaşık 50 yaş civarı) dölleyebilme ve döllenebilme yeteneğine sahip. Kadınların yüzde 20’sinde, erkeklerin ise sadece yüzde 8’inde safra kesesi taşı oluşuyor.

Erkeklerin kalbi daha büyük olup daha yavaş çarpıyor (Dakikada ortalama 72 kez). Kadınlarda ise bu sayı 80. Erkekler kadınlardan daha hızlı yaşlanıyor. 55 yaşındaki bir kadın, beden gücünün yüzde 90’ına sahip. Oysa aynı yaştaki erkekte bu oran yüzde 70. 35 yaşındaki erkeğin damar sistemi, 50 yaşındaki kadınınkine eşdeğer. Buna karşılık, kadında sadece cilt daha ince olduğu için daha erken yaşlanıp kırışıyor. Kadınlar yaşlanma olayını, psikolojik olarak erkeklerden daha güçlükle kabulleniyor.

ERKEKLER BOYDA VE KİLODA ÜSTÜN
Erkekler, kadınlardan yüzde 50 oranında fazla kas hücresine sahip bulunuyor. Buluğ çağında erkeklerde kas hücrelerinin sayısı 20 misli, kadınlarda 10 misli artıyor. Erkek vücudunun yüzde 40’ı kadın vücudunun yüzde 35’i kaslardan oluşuyor. Erkekler kadınlardan üçte bir oranında daha güçlü. Erkeklerin bacakları daha uzun ve daha kaslı. Bu yüzden kadınlardan daha iyi koşup daha uzağa zıplayabiliyor.

Ortalama erkek 175 santim boyunda ve 73.5 kg ağırlığında. Göğüs çevresi 98.5 santim, beli 80.4 santim. Ortalama kadın 160 santim boyunda olup 61.2 kg’dır. Göğüs çevresi 90.1 santim olup kalça genişliği 96.5 santim ve beli de 74.3 santimdir. Gırtlaktaki ‘Adem elması’ adı verilen çıkıntı da sadece erkeklere hastır.

KADINLAR UZUN ÖMÜRLÜ
Erkekler dakikada ortalama 16 kez soluk alır veriyor (günde 23 bin kez). Kadınlar ise dakikada 20-22 kez soluk alıp veriyor (günde 30 bin kez). Her iki cinsin de soludukları Hava miktarı eşit: 12 bin litre. Erkeklerin ortalama ömrü 71.5 yıl, kadınların 78 yıl.

Erkeklerde 4.5 Litre, kadınlarda 3,6 litre kan bulunuyor. Erkeklerin tansiyonu da kadınlardan yüksek: 140/88. Bu değer kadınlarda 130/80 şeklindedir.

ERKEĞİN GÖZÜ AYRINTIDA
Erkeklerin omuzları daha geniş, kolları ve bacakları daha uzun, kemikleri daha ağır, eklemleri de daha büyüktür. Buna karşılık kadınların kalça kemikleri daha geniş, eklemleri de daha oynaktır. Kadınların ses telleri daha kısa olduğu için sesleri de daha tizdir. Kadınların işitme ve koklama duyuları daha güçlüdür. Buna karşılık erkekler parlak ışığa karşı daha hassastır. Erkek gözü ayrıntıları daha iyi seçer. Erkeklerin vücut ısısı kadınlardan daha yüksektir. Kadınların saçları daha sık ve telleri daha dirençlidir. Saç kökleri kafa derisinden 2 milim daha derinde olduğu için erkeğinki kadar çabuk dökülmez.

Kadınlar daha çok anti-kor üretirler, bu sebeple de erkeklere kıyasla bakteri ve virüs hastalıklarına daha seyrek yakalanırlar. Erkeklerin sivilce sorunu daha fazladır. Bu da daha çok testosteron üretmelerinden kaynaklanır. Bu Hormon yağ bezelerini uyarır ve derideki gözeneklerin tıkanmasına, dolayısıyla sivilceye sebep olur.

Sadece her dört AİDS hastasından biri kadındır. Kadınlar, deri altındaki yağ tabakasının fazlalığı sebebiyle erkeklerden daha iyi yüzerler. İHA

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.