Çocuğunuz çeşitli nedenlerden dolayı hasta veya özürlü olabilir. Durumu ne olursa olsun çocuğunuzun yaşıtları gibi duyguları, düşünceleri, ihtiyaçları ve sorunları olduğunu, onlardan temelde farklı olmadığını, onlar kadar sevgiye ve şefkate muhtaç olduğunu, güçsüz olduğu yönler kadar güçlü olabileceği yönlerinin, yapamayacağı beceriler kadar yapabileceği becerilerinin de bulunduğunu unutmayınız.

Çeşitlerine göe kalıtsal hastalıklar aşağıda sıralanmıştır:1. Kalıtsal Metabolik Hastalıklara. şeker Hastalığı (Diyabet)b. Guatr Hastalığıc. Fenilketonüri2. Kalıtsal Kas İskelet Sistemi Hastalıklarıa. İnflamatuar Artritlerb. Juvenil Romatoid Artrit (JRA)c. Romatoid Artritd. Ankilozan Spondilite. Miyopatilerf. Müsküler Distrofilerg. Osteoporoz (Kemik Erimesi)

3. Kalıtsal Nöolojik Hastalıklara. Çocuklarda Göülen Kalıtsal Nöolojik Hastalıklarb. Yetişkinlerde Göülen Kalıtsal Nöolojik Hastalıklar4. Kalıtsal Kan Hastalıklarıa. Alyuvar (Eritrosit) Kaybının Arttığı Durumlarb. Eksikliklere Bağlı Kansızlıklarc. Alyuvar Yıkımının Arttığı Durumlard. Akyuvarlarla İlgili Hastalıklare. Kan Pulcukları (Trombositler) İle İlgili Hastalıklarf. Kanamalı Hastalıklar (Pıhtılaşma Bozuklukları)5. Kalıtsal Kalp Hastalıklarıa. Çocuklarda Göülen Kalp Hastalıklarıb. Yetişkinlerde Göülen Kalp Hastalıkları6. Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon)

7. Kalıtsal Onkolojik Hastalıklar (Kanserler)a. Kan Kanserleri (Lösemiler)b. Lenfomac. Akciğer Kanserid. Bağırsak (Kolon) Kanserie. Prostat Kanserif. Meme Kanseri8. Kalıtsal Solunum Hastalıklarıa. Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı(KOAH)b. Kistik Fibrozisc. Astım9. Diğer Kalıtsal Hastalıklara. Bulaşıcı Sarılıkb. AIDS ve HIV

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.