Yılmaz, yazılı açıklamasında, son dönemde siber alemdeki güvenliğin kritik hale gelmeye başladığını aktardı.
Yeni dünyada devletlerin ve bireyin güvenliğiyle ilgili ortaya çıkan problemlere yeni çözümler üretilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, “Son yıllarda güvenlik kaynaklı medyaya sızan özel bilgi ve belgeler, siber güvenliğin önemini bir kez daha hatırlamamıza yardımcı olmuştur. Tüm bunlar sanal ortamdaki bilgilerin korunma yöntemlerindeki yetersizliği ortaya koymakla birlikte, ülkelerin siber güvenlik konusuna eğilmesini sağlamış ve onları siber tehdide karşı önlemler almaya sevk etmiştir” ifadelerini kullandı.
Yılmaz, özellikle akıllı cihazlar ve internet kullanımının yaygınlaştığı bu dönemde, siber güvenlik alanında etki oluşturmak için bilimsel çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:
“Siber güvenlik alanı, ürün ve sistemler yönünden çok geniş bir yelpazeyi içermektedir. Milli ürün ve çözümlerin geliştirilmesi ve üretilmesinde milli üreticiler, üniversitelerimiz ve Ar-Ge kurumları ile işbirliği zorunludur. Ülkemizde de siber tehditle mücadele bağlamında somut adımlar son dönemde giderek artmakta ve bu yönde ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Kurum olarak biz de konusunda uzman üniversitelerle işbirliği yaparak katma değeri yüksek bütünleşik siber güvenlik çözümleri sunmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, İTÜ ile siber güvenlik konusunda birlikte hareket etmek için protokol imzaladık. Ülke güvenliği açısından kritik öneme sahip savunma ve siber güvenlik alanında ortak çözümler üreteceğiz.”