Beslenme ve Diyet Uzmanı Bahattin Arslan, piyasada mantar gibi biten zayıflama merkezlerinin yarardan çok zarar getirdiğini söyledi. Arslan, insanlara sunulan birçok zayıflama yönteminin aldatmacadan öte gitmediğini ileri sürerek, "İnandırıldığımız bu uygulamalarla belki de ömür boyu sürecek bir şişmanlık problemine davetiye çıkarıyoruz" dedi.
Sadece salata-yoğurt gibi belirli besinler yiyerek diyet yapılamayacağını, bu tip beslenmenin metabolizmayı yavaşlattığını bildiren Arslan,"Vücudun ihtiyacı olan Protein, karbonhidrat, yağ ve vitamin-minerallerin eksik alınması saç dökülmesi, tırnak kırılması, asabiyet, vitamin ve Mineral eksikliği gibi bir takım sorunlar ortaya çıkarır. Bu tip beslenme alışkanlığı vücuda yağ yerine Su kaybettirir" uyarısında bulundu. kilo vermek amacıyla naylon eşofman giyilerek yapılan egzersizlerin de Sağlıksız olduğunun altını çizen Aslan, "Bu şekilde zayıflamaya çalışanlar çeşitli sağlık sorununa davetiye çıkarır. Çünkü naylon eşofman aşırı terlemedi yol açar. Aşırı ter de vücutta aşırı derecede mineral ve su kaybı meydana gelir. Bu da kas kramplarına ve halsizliğe neden olur" diye konuştu.
MASAJ VE YOSUN TEDAVİSİ ZAYIFLATMAZ Beslenme ve Diyet Uzmanı Bahattin Arslan, hanımların zayıflamak için başvurdukları kestirme yollardan birinin de bitkisel çaylar olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Yağ erittikleri ve zayıflattıkları iddia edilen bu bitkisel çayların idrar söktürücü etkilerinden başka bir yararları yoktur. Vücuttan su kaybettirmelerinin yanı sıra laksatif etkileriyle kişiyi ishal yaparak ağırlığı azaltırlar. Fazla kullanımları vitamin – mineral emilimini bozup halsizlik,yorgunluk ve bağırsak bozulmalarına neden olur. Bitkisel zayıflama hapları da aynı özelliğe sahip oldukları için hiçbir zayıflatıcı özellikleri yoktur. Eğer uzman tavsiyesi olmadan kullanırlarsa çeşitli sağlık sorunlarını da beraberlerinde getirirler."
Kilo verdirmek amacıyla yapılan masaj ve jel ve yosun tedavisi gibi yöntemlerin de bir tür cilt bakımı olduğunu iddia eden Bahattin Arslan, "Vücudun dış yüzeyini temizleyen ve rahatlatan bu uygulamaların kilo verme gibi bir yararı yoktur. Sadece kısa süreli incelmelere neden olurlar. Akupunktur da tıbbi bir zayıflama yöntemi değildir. Hatta uzman olmayan ellerde geçici felçlere bile neden olur" diye konuştu.
Şişmanlık tedavisinde kullanılan bilimsel yöntemler de olduğunu hatırlatan Arslan, "Kişinin gerekli kan tahlilleri, fiziksel ve psikolojik özellikleri de göz önünde bulundurularak yapılan sağlıklıklı diyetlerle ayda 4-6 kilo verilebilir. Bunun yanında doktor reçeteli ilaçla zayıflama yöntemleri de sağlık zayıflamanın başka bir yoludur" dedi. iha