Yeni scriptte Neler Yapıldı
Birçok arıza bug düzeltildi yeni alanlar eklendi detaylı düzenlemeler yapıldı.
Teknik Servis Scripti v.2.0
-Arıza kaydı (Kayıtı yöneticiler panelden giriş yaptıktan sonra yapabilir)
-Arıza sorgulama (Müşteriler için – Özel sorgu sonuç ekranı)
-Yazdırma sayfası (Kaydedilen arıza kaydı musteriye çıktı olarak verilir)
-Sözleşme sayfası (teknik servis müşteri sözleşme)
-Güvenli sorgulama ile sorgular Telefon numarası ve Arıza kayıt no ile birlikte yapılır
-Yönetici Girişi
-Çoklu yönetici tanımlama
-Arıza kaydı güncelleme
-Arıza çözüm girme,bilgi not ve fiyat girme
-Birden çok arıza ve çözüm ekleme
-Ajax form ekranı hızlı arama ve hızlı sıralama
-Teknik servis işlem süresi günü (serviste kaç gün kalmış)
-Ajax tarzı arıza silme
-Çoklu arıza parcası girme
-Teslim eden Teslim alan bilgisi
-Ajax panel girişi kontrolu
-Seflink yapısı ile google dostu url
-Firma bilgisi ekleme (adres,logo,fax,telefon,eposta)
-Sözleşme bilgisini panelden ekleyip düzenleme
-title,keywords,description düzenleme
ŞİFRELİ KOD KALDIRILMIŞTIR İSTEDİĞİNİZ GİBİ KULLANIN
Demo : http://ornekler.gncz.net/servis2
Yönetim : http://ornekler.gncz.net/servis2/yonetim – admin – 123456 (Demo olduğu için kısıtlı kullanım)
İNDİR : [ilink url=”http://gncz.net/wp-content/uploads/2019/04/aservis.rar” style=”download”]İndirmek için tıkla[/ilink]
KURULUM
Dosyaları rardan cıkartın yonetim/inc/database.php i düzenleyin.
servis2.sql dosyasını phpmyadminden acmış olduğunuz database klasorune atın.
İletişim : Serkan AKPINAR – [email protected]
İletişim Formu : http://www.gncz.net/iletisim
GÖRSELLER
[wzslider autoplay=”true” interval=”5000″ height=”300″ transition=”‘flash'” info=”false” lightbox=”true”]
Merhaba; sistemi xampp üzerine kurduğumda çalıştıramıyorum.
Parse error: syntax error, unexpected end of file in C:\xampp\htdocs\sm\yonetim\inc\login.php on line 66
hatasını alıyorum. Bu sistemi localhost üzerinde çalıştırmamız mümkün değil mi?
İyi Çalışmalar
Saygılarımla
hocam zaten localde kodlayıp daha sonra internete yukleyerek demo veriyorum hatayı kontrol edeyim normalde bende calısıp sizde calısmaması mumkun degil xampp ayarlarından olabilir php short tag komutunun acık oldugundan emin olun lütfen.
Teşekkür ederim php short tag komutunu açarak çalıştırdım. Sormak istediğim bir diğer konu Eset Smart Security bazı dosyaları virüs olarak algılıyor bunun nedeni ne olabilir. Birde bir müşteri ikinci kez ürün getirdiğinde bilgilerini tekrar yazmamız gerekiyor. Kayıt ekranında seç diye bir buton olsa tıklandığında müşteri listesi gelse ve ilgili müşteriyi tıkladığımızda diğer textboxlar dolsa güzel olurdu. bununla ilgili geliştirmeler yapmayı düşünüyormusunuz. Yada bunu nasıl yapabiliriz fikir verebilirmisiniz.
İlginiz ve emeğiniz için teşekkürler
Daha önce bu konu yine soruldu footerda sitemin linki var kullanıcıların silmemesi için sifreledim base64 ile o yuzden eset uyarı verebiliyor herhangi bir viruslu kod kesinlikle yoktur.
Yazılım her zaman geliştirmeye açıktır isteklerinize göre devamlı olarak güncelleyip yeni sürüm cıkartmayı dusunuyorum.
bu base64 nasıl kırıcam hocam internette her yere baktım kırılamıyor sitede onun yüzünden 430 hatası veriyor elinde kırılmamış kodu varmı hocam çalıştıramıyorum kaç aydır bunla uğraşıyorum bi yardımcı olun hocam
hocam base 64 nasıl çözüceğim nette araştırdım bir türlü bulamadım yardımcı olurmusunuz yada elinizde kodu varmı
Scripti inceledim de Yazdır bölümünde sayfayı yazdıracak buton eklenmemiş sanırım birde sözleşme hakkı kısmını nasıl kaldırabiliriz ben o kısmı istemiyorum.
Merhabalar rahatsız ediyoruz ama yazdırma konusuna hala cevap vermemişsiniz görmediniz sanırım tekrar hatırlatmak için yazıyorum yazdırma sayfasında yazdır mak için biyer yok :S
yazdır botunu ekliydi fakat cıktıda da gorundugu için kaldırdım ekrandayken CTRL + P tusuna basarsanız yazdırırsınız sözleşmeyi istemiyorsanız eğer yazdir.php dosyasını acıp en altta bulunan iki sayfadan olusmaktadır bolumunu kaldırabilirsiniz.
MERHABA SERKAN BEY SCRİPTE BAZI ALANLARDA SIKINTILAR VAR İŞLEM YAP KISMINDA YENİ PARÇA EKLEDİĞİMİZDE ÜCRET KISMI YOK
—
SORGU EKRANINDA ATF OLAN KODU ELİMİZLE GİRMEK İSTİYORUM BUNU NASIL YAPABİLİRİM YADA – ADI SOYADI KISMI OLMASINI İSTİYORUM NASIL YAPABİLİRİM
evet o bolumde o kısmı atlamışım cok kısa surede duzenleme bolumu yayınlayacağım.
ATF bolumu içinde kullanıcıların ekleyeceği şekilde alan yapıcam.
SCRİPTTE İŞLEM YAP KISMINDA YÖNETİCİ İLK KİM AÇTIYSA SERVİSE TESLİM EDENDE HEP O KİŞİNİN ADINI YAZIYOR
İŞLEMİ YAPAN ELEMANIN ADI SOYADI OLMASI LAZIM… BUNU NASIL YAPABİLİRİZ KENDİ ELİMİZLE GİRERSEK GÜZEL OLUR YADA
ÖR: PARÇA BEKLİYOR , TESLİM EDİLDİ GİBİ YÖNETİCİ KİŞİLERİNİDE ÖYLE GÖSTEREBİLİRMİYİZ ?
yönetici ekle bölümünde şirket çalışanı kimse onun adına hesap acıp girişi onun yapması gerekli mantık olarak sisteme girmeden servis kaydı acamıyorsunuz ve sisteme kim girmişse servis kaydının açanda o kullanıcı oluyor yani manuel olması mantıklı değil ve kullanışsız dediğim şekilde işiniz cozulecektir.
SORGULAMA ALANINDA ÖRNEK SADECE CEP TELEFONU İLE ARAMA YAPACAKSAK ONU YAPALIM DİĞERİNE GEREK DUYMUYORSAK O ŞEKİLDE ARAMA BULSUN YADA İKİSİNİDE BİLİYORSAK ARAMA YAPSIN BUNLARA DA DİKKAT EDERSEK SEVİNİRİM
sadece cep telefonu ile arama yaparsanız aynı kullanıcıya ait 2 adet form olusturmuşsanız eğer ilk olusturdugunuz form gelir yani veriler hatalı gelir ikinci alandaki ATF kodu olmak zorundadır zira atf kodu servis formu kodudur kodu girdiginizde eşleşen bilgiler gelir yani soylediginizin yapılması mantıklı değildir mumin bey sadece atf kodu ile sorgulama alanı yapılabilir bunun içinde bir çalışma yapıcam.
PEKİ ATF OLAN BORCU ADI SOYADI ŞEKLİNDE YAPILMAZ MI YADA ATF KISMI ELİMİZLE GİRELİM ÇÜNKÜ WEB SAYFASINDA SORGULAYACAK KİŞİ ATF KODUNU BİLMEZ AMA CEP TELEFONU + ADI SOYADI OLURSA DAHA RAHATLIKLA BULUR
Eline sağlık kardeşim v1 den daha farklı özellikler gelmiş çok güzel olmuş çokta iyi olmuş 🙂 fakat şu yazdırma sayfasını tek sayfaya bi düzenlenebilse on numara olacak ama sığdırdığımda sürekli sorun oluyor ” http://speedy.sh/xFmz8/ornek.xls ” şunun gibi excelle bi döküpte tek sayfa yapsak nasıl olur ücretli olarak yapabilir misin. Teşekkürler
olabilir hocam boş bir zamanda yapacağım inşallah.
verdiğiniz yönetici şifreleriyle giriş yapamıyorum sebebi nedir?
aldıgınız hata nedir bildirirseniz sevinirim şifreler saglam ve denendi
Kolay gelsin iyi çalışmalar, linki kontrol edebilirmisiniz, sistem sorunsuz çalışıyor ancak sayfanın üstünde çok büyük bir boşluk var, sanırım orada açamadığı bir resim gibi birşey var. sorun nerden kaynaklanıyordur?
http://www.niluferbilgisayar.com/servis
Sorunu çözdüm, Logo resim olmadığı için çok büyük bir boşluk oluşuyor
varsayılan olarak “servis/upload/logo.jpg” resmini görüyor ama böyle bir adres bulunmadığı için tam sayfa bir boşluk oluşuyor. yönetim sayfasından logo yüklemeye kalktığımda ” sadece image yükleyiniz” gibi bir hata verdi. bende ftp den dizine upload isminde klasör oluşturup içine logo.jpg isimli bir logo koydum bu şekilde logo ortaya çıktı. yeniden yönetim panelinden logo değiştirmeyi denedim bu sefer değişti orada bir sıkıntı var sanırım.
Tavsiye olarak Servis/Upload klasörünü ekleyiniz ve içine alttaki örnekteki gibi “logo”jpg” isimli içinde ölçüler yazan bir jpg dosyası ekleyebilirsiniz daha şık olur 🙂
http://niluferbilgisayar.com/image/cache/data/demo/category-1-865×250.jpg
tavsiyeniz için tesekkurler haklısınız default resim koymayı unutmusum 😉 sorunu cozdugunuz için sevindim.
serkan bey merhabalar,
Bu script’i kurmamda yardımcı olabilir misiniz ?
sorun nedir söylerseniz elimizden geldiğince yardımcı olalım.
Merhabalar,
Script için öncelikle çok teşekkürler. Adminden yada manuel olarak Parçalar belirlense bunlar combobox yada checkbox lar tıklanarak ilave servisler ve otomatik olarak belirlenen fiyatları direk eklenebilse nasıl olur acaba?
Teşekkürler.
Serkan hocam merhaba; Script çok başarılı ve işimizi çok kolaylaştırdı. Son 1 aydır scriptte bir sıkıntı oluştu sebebi hakkında yorum rica edeceğim.
Scripti farklı domainler de denedim ,ama ilk gün yükledikten sonra kullanıyorum ertesi gün script çalışmıyor. yönetim panel ekranı açılıyor kullanıcı adı ve parola girdikten sonra ilerlemiyor. hergün aynı dosyaları upload etmem gerekiyor. sebep ne olabilir. İlginiz için teşekkür ederim.
hocam sebebi yüksek ihtimalle hostunuzdan kaynaklıdır scriptte bazı yerlerde gncz teknik servis yazdıgım şifreli bolumler var acaba o bolumleri sunucunuz virüs olarak gorebilir olabilirmi bunu araştırmak lazım bunun haricinde scripti cok fazla kullanan firma var ve bu tarz bi sorun gormedim hiç.
Hocam xxx.com /aservis/yonetim/yoneticiler
bu alan da localhosta listeleniyor ama hosta
yoneticeler.php elle yazak zorunda kalıyorum
kendisi xxx.com/aservis/yonetim/yoneticiler.php olması lazım 🙂
logo yükenmiyor gibi yda yapamadım
yardımcı olur musunuz
http://xnbilgisayaremb.com/aservis/yonetim/yoneticiler bu adres satırı tıklanan buttonun gelişi
——————————————————
Buda Hata msj:
İstenen URL /yoneticiler.php bu sunucuda bulunamadı.
Isteği işlemek için bir ErrorDocument kullanmaya çalışırken Ayrıca, 404 Not Found hatası ile karşılaşıldı.
Bunu Nasıl atlatırım
hocam gecen aramıstınız cozemediyseniz arayın uzaktan yardım ile halledelim
Virüs uyarısı veriyor indexiniz 2 sayfa virüslü diyor programım
2 sayfa virüslü degil footerdaki kodları kaldırmayın diye şifreleme fonksiyonu yazdım. şifrelenen kodlar cozumlenemediği için virüs olarak algılanıyor.
Aynısı bendede oluyor ftp ye attım herşeyi yaptım fakat actıgımda zararlı içerik tespit edildi diyor site açılmıyor 403 hatası oluyor nasıl çözebilirim
hocam cevabı tek tek vermeyeceğim artık dedigim gibi sorun yoktur internetten arastırın base 64 kırın kullanın.
Serkan hocam,
1. Cihaz sorgulama ekranında sadece imei numarası ile sorgulama yapılması mümkün müdür?
2. Yönetici panelinde kayıtları gösteren kısımda belirli bir tarih aralığında yapılan işlemide gösteren bir menü yapabilir misiniz?
Örnek; 10.10.2014 tarihinde yapılan işleri toplu bir şekilde teslim edilmesi gerekiyor. Bunu 10.10.2014 tarihli işlemleri çekip imei, model, servise giriş, teslim tarihi, çıkan ücretler toplamıyla birlikte serviste yapılan işi göstermemiz gerekiyor.
tabiki mümkündür hocam fakat php dosyalarını düzenlemeniz ve belli seviyede php bilmeniz gerekiyor. eğer musait olursam boş bir zamanda düzenlemeleri yapabilirim. acil ise eger php bilen arkadaşlardan yardım alıp yaptırabilirsiniz.
Serkan hocam cevabınız için teşekkür ederim. Bu işlerde biraz uğraşmak gerekiyor sanırım. 🙂 Formlar isimli dosyayı düzenleyerek sorunumu hallettim.
Teknik Servis Müşterilerini Exel Yoluyla Yedeğini Almak Güzel Olurdu ( Bir Öneri ) 😀
dikkate alacagım tesekkurler 🙂
hocam emeğinize sağlık teşekkür ederim öncelikle benim sorum ürün sorgulamayı sadece cep telefon numarası ile yapabilir miyiz ?
Forbidden: a malicious file has been detected.
Detected as: php.h.eval.gzinflate.base64_injection-1
hata bu
aynı cevabı 1 milyon kez söyledim SCRİPTTE FOOTER ŞİFRELİ dostum !
Forbidden: a malicious file has been detected.
Detected as: php.h.eval.gzinflate.base64_injection-1
bende niye böyle çıkıyor herşeyi yaptım
tmm nasıl yapıcaz
Hocam bu scripti baska bır sektore uyarlama sansınız var mı
Hangi sektöre hocam ?
Merhaba
Hocam database.php bikac metin editoru ile acmayi denedim ama
acilmiyor erisim engellendi diyor nasil editliycez ?
Tesekkurler
hocam dreamweaver ile acmayı deneyiniz antivirus varsa eger base64 şifreli kod oldugu için virüs gorebilir olabilir antivirusu devre dısı bırakınız acmadan once.
Hocam merhaba parça ekle dediğimiz zaman select box gelebilirmi? ürün ekleme sayfası olsa biz buradan ürünleri girsek ve parça ekle dediğimizde select boxtan ürünleri seçsek ve fiyatıda otomatik gelebilirmi bir sonraki versiyonda ?
hocam scripti kurmaya çalışırken
teknikservis.txt dosyası karşıma çıkıyor direk
localhostuma kurmaya çalışırken lütfen kodu kaldırmayınız diye bi hata alıyorum sürekli
hocam localde domain algılayamadığı için script kodu okuyamıyor sunucuya kurunuz.
hocam keşke bunu localde çalışacak hale getirseydiniz ofis içi intanette kullanmamız gerekli bu tarz bi scripti , keşke farklı bir dosyayı headerı yada indexi şifreleseydiniz , sağlık olsun malesef kullanamayacağız , çok kullanışlı bir script tebrik ederim güzel bir proje olmuş , başarılarınızın devamını dilerim 🙂
localde kullanacaksanız kodu kaldırmanızda yardımcı olabilirim.
hocam yine şifreli olsun emeğinizdir , hakkınızdır anlayışla karşılıyorum localde çalışabilecek şekilde bana dosyaları ayarlarsanız çok minettar kalırım mail adresim sizde görünüyormu bilmiyorum olumlu yada olumsuz bir dönüş yapabilirseniz çok sevinirim
Mrb ben bunu kuruyorum ama sorgulama yapıldıgı zaten ilk başta
yazdir? filan cıkıyor ondan sonra servis? diye link cıkıyo bu da fiyatı fılan gostermıyor. yardımcı olurmusunuz ltfn.
hocam Forbidden: a malicious file has been detected.
Detected as: php.h.eval.gzinflate.base64_injection-1 hatası alıyorum elinizde şifrelenmemişi olan varmı hocam cunku kac aydır bunu cözmeye calısıyorum olmuyor yönetim paneli acılıyor ana sayfa acılmıyor
500 – internal server error.
( centos 6 fiziki sunucuda çalıştırmaya çalıştım )
Sunucunuzda htaccess için gerekli düzenlemelerin yapıldıgından emin olun.
Servis formunu çıktı alırken 2 sayfa olarak gözüküyor.Bunu tek sayfaya indirme şansımız varmı ?Bu arada elinize sağlık çok güzel olmuş
tasarımsal düzenleme ile olabilir hocam.
hocam Teknik Servis Sorgulama Cep Telefonu ve Teknik Servis Numarası
sorgulamada hatalı ve eksik diyor birde yönetici eklenemiyor
iyi çalışmalar Serkan hocam
Kayıt eklerken zorunlu alanlar var örneğin bu zorunlu alanları nasıl kaldırabiliriz?
dosyalarda arama yaptım ama bulamadım açıkcası
yonetim klasorunde inc kayitolustur.php içerisinde bulunan if komutunda gerekli alanlar mevcuttur.
Serkan Hocam, ne yaptıysam her seferinde
Hata: Bilgiler yanlis oldugu icin veritabanina baglanilamadi!
hatasını alıyorum ? yardımcı olabilir misiniz ?
hocam sorun sizden yada sunucunuzdan bu tarz bi script hatası yok bilgiler yanlıstır uzak sunucuzunun localhost degil de ip bazında bir sunucu olup olmadıgını kontrol ediniz.
serkan hocam elimde şu şekilde bir arıza formu var. http://www.docdroid.net/tq45/ariza-talep-formu.doc.html
ben bu arıza formunu kullanıcıların yeni servis kaydında, problem tanımına eklemek istiyorum. problem tanımına bu formu veya cke editorü ekliye bilmek mümkünmüdür.
Merhaba Serkan bey.Ufak birşey soracağım.Yönetim panelinde teknik servis formları bölümünde kayıt tarihlerinin bazısı görünüyor bazısı görünmüyor.Nasıl düzeltebilirim acaba?
hepsinn gorunmesi lazım tarihsel bazda bir eksilik olmaması gerekiyor.
Serkan hocam selam. Ben Azerbaycandan yaziyorum size onun icin yanlis yazarsam aff ola. Abi ben sizin kendi sitenizdeki ornekle indirdigimi ayni gormedim. Sizin ornekdekini rica ede bilirmiyim sizden abi?
sistem aynısı bro degişiklik yok
local hostta denedim tüm ayarlar doğrum ama linke tıklayınca bu hatayı alıyorum
Not Found
The requested URL /serviss was not found on this server.
Apache/2.4.9 (Win32) PHP/5.5.12 Server at 127.0.0.1 Port 80
localhostta php ara programınız vamp xampp neyse artık seo rewrite modulunun acık olduguna emin olunuz.
hocam localhost ta deniyorum buraya yönlendiriyor http://localhost/teknik/inc/teknikservis.txt
localhostta o hatayı veriyor cunku domaini tanıyamıyor lütfen ana domaine kurunuz.
hocam merhaba;
teknik servis scriptinizi kullanarak farklı bir script çıkarmaya çalışıyorum. oluşturacağım scriptide sizin adınızla yayınlayacağım.
Sizden iki konuda yardım talep edeceğim mümkünse.
1. yönetici atayabiliyoruz.Oluşturduğum scriptte görevli atanacak ama görevli eklediği kayıtları görecek sadece.yetkilendirme yapacağız yani Sadece ekleme işlemi yapacak.
İlgilenirseniz eğer adreside göndereyim inceleyin.
Teşekkürler
Serkan bey eline sağlık kardeşim emek vermişsin ve bunu paylaşıyorsun bilgi paylaştıkça artan bir değer tebrikler.. Ben kendi kullanımım için optimize etmeye çalışıyorum ama pek fazla bilgim yok deneme yanılmayla yapıyorum. yonetim/formlar.php dosyasında tablo boyutu sanırım 970px bunu genişletip 1280px yapmak istiyorum bunu nerden ayarlayabilirim. (bootstrap özellikleri bozulmadan) width 100% değerini değiştirince çerceveleri doğru atmıyor sayfada ortalı durmuyor.
Merhaba
Teknik servis yazılımının kurulum hizmetini ücret karşılığında sağlıyormusunuz?
Çünkü bir kaç hata aldım hesap numaranızı gönderirseniz ödemenizi gerçekleştireyim kurulumu siz gerçekleştirin.
Hocam script localde çalışmadı direk siteye aktardım fakat anasayfada index açılmıyor panele giriyorum yönetici bilgilerini kabul etmiyor hatada vermiyor error_log dosyasını kontrol ettim bağlantı ile ilgili sıkıntı gösteriyor galiba yanlışlık olması imkansız
Call to undefined function baglan() in /home/ozelalfa/public_html/ticket/yazdir.php on line 50
merhaba serkan bey oncelıkle tesekkurler ama txt dosyasına yonlenıyor site localde ben bunu localde kendı makınamda kurup bir ip ile dışarıya açıp kullanacagım hosting firmasından çalıştırmayacağım bu durumda bu kullanılamazmı?
Merhaba firmalar bölümündeki resim yükleme alanı çalışmıyor.
Butona basıyorum buton basılı kalıyor ve yükleme yapmıyor sebebi ne olabilir ?
Upload klasörünün izinlerini yaptım.
yollara baktım herhangi bir sıkıntı olmaması gerek ama çalışmıyor.
Butona basıyorum basık kalıyor sadece yükleme yapmıyor.
Merhaba hocam scripti localde müşteri listesi tutmak için kullanacağım fakat local de çalıştıramıyorum. Rica etsem localde nasıl kullanabileceğimi tarif ederbilir misiniz?
servis formunu keşke a5 kağına çıktı alabilme imkanımız olsa hocam, böylece hem bir nüshasını müşteriye bir nüshasını cihaz üstüne yapıştırma imkanımız olurdu, kağıt tasarrufu ve daha çevreci bir yazılım olurdu, bu aslında opsiyon olarak yapılsa çok çok güzel olur, scripti çok başarılı buldum açıkçası.
web atınca on sayfa gelmedi . admin girişide yapılda gereklı configrasyonalşr yapıldı ama nafile
Merhabalar serkan bey ürünü almak istiyorum iletişim kurabilirmiyiz 05050914545
Merhaba öncelikle ellinize sağlık hocam. Bir sorum olacaktı. TXT dosyasına yönleniyor script. Bu hatayı nasıl giderebilirim?
Saygılar